subsidiespecialist

Limburg Agrofood

Doel

Het doel van het programma Limburg Agrofood is het structureel versterken van het concurrentievermogen van de Limburgse agrofoodsector.

Subsidie

MKB-ondernemingen kunnen gebruik maken van de volgende subsidie-onderdelen:

  • adviesproject: subsidie voor de inhuur van externe deskundigheid voor verbetering van bedrijfsprocessen, onderzoek naar technische en economische haalbaarheid, het stimuleren van innovaties en/of  het ontwikkelen van een nieuw businessmodel;
  • kennisproject: het doel van dit instrument is het verbinden van WO- en HBO-kennisinstellingen in Limburg aan Agrofoodsector en vice versa om daarmee kennisuitwisseling te stimuleren. De volgende kennisinstellingen zijn hierbij betrokken: Universiteit van Maastricht, Fontys Hogeschool en HAS Hogeschool.
  • Innovatieproject: een Innovatieproject is gericht op de ontwikkeling en realisatie van een nieuwe, innovatieve oplossing of dienst voor de Agrofoodsector. Het is de bedoeling om uiteindelijk het ontwikkelde product of de ontwikkelde dienst te gaan vermarkten. Het ontwikkelde product of de ontwikkelde dienst draagt bij aan het bedrijfsresultaat en heeft een aantoonbare meerwaarde voor de klant.

De subsidiepercentages en het maximale subsidiebedrag per instrument bedragen:

Instrument

Subsidie percentage

Maximale subsidie

Adviesproject

50%

€ 10.000

Kennisproject

75%

€ 7.500

Innovatieproject

35%

€ 50.000

Aanvragen

Per instrument gelden verschillende aanvraagperiodes verspreid over het kalenderjaar. De aanvraagperiodes liggen dicht op elkaar waardoor aanvrage bijna doorlopend ingediend kunnen worden.

Vragen of aanvragen?

Denkt u in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling? Wij helpen u graag op weg. Twijfelt u of heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 040 - 250 45 67, mail [javascript protected email address] of maak gebruik van onderstaand formulier.