subsidiespecialist

LimburgMakers

Doel

Het doel van het programma LimburgMakers is het structureel versterken van het concurrentievermogen van de Limburgse maakindustrie.

Subsidie

MKB-ondernemingen die zijn gevestigd in Limburg kunnen gebruik maken van de volgende subsidie-instrumenten:

  • adviesproject: subsidie voor de inhuur van externe deskundigheid voor verbetering van bedrijfsprocessen, onderzoek naar toepassingsmogelijkheden en/of implementeren van nieuwe ontwikkelingen;
  • kennisproject: het doel van dit instrument is het verbinden van WO- en HBO-kennisinstellingen in Limburg aan MKB bedrijven in de maakindustrie en vice versa om daarmee kennisuitwisseling te stimuleren. De volgende kennisinstellingen zijn hierbij betrokken: Universiteit van Maastricht, Fontys Hogeschool en Zuyd Hogeschool;
  • innovatieproject: dit instrument heeft als doel om innovatieve ontwikkelingen bij het MKB in de maakindustrie te stimuleren, ondersteunen en versnellen.

De subsidiepercentages en het maximale subsidiebedrag per instrument bedragen:

Instrument

Subsidie percentage

Maximale subsidie

Adviesproject

50%

€ 10.000

Kennisproject

75%

€ 15.000

Innovatieproject

35%

€ 70.000

Aanvragen

Per instrument gelden verschillende aanvraagperiodes verspreid over het kalenderjaar. De aanvraagperiodes liggen dicht op elkaar waardoor aanvrage bijna doorlopend ingediend kunnen worden.

Vragen of aanvragen?

Denkt u in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling? Wij helpen u graag op weg. Twijfelt u of heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 040 - 250 45 67, mail [javascript protected email address] of maak gebruik van onderstaand formulier.