subsidiespecialist

Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI)

Doel

Met deze regeling wil het ministerie van Buitenlandse Zaken het aantal Nederlandse ondernemingen dat succesvol internationaliseert in alle landen, behalve als er internationale sancties gelden,  verhogen en versterken. In ontwikkelingslanden levert het ministerie hiermee een positieve bijdrage aan duurzame lokale ontwikkeling.

Doelgroep

Buitenlandse markten bieden kansen voor Nederlandse export en investeringen. Bent u een MKB-ondernemer en heeft u internationale ambities en interesse in deze markten? Wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie? Of wilt u een project uitvoeren of investeren in een onderneming in het buitenland? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies misschien interessant voor u.

Demonstratieprojecten

Een demonstratieproject is een project waarbij zelf ontwikkelde technologie (met name kapitaalgoederen) in een doelland in een reële praktijksituatie gedemonstreerd wordt. Het is hierbij van belang dat de technologie al volledig is uitontwikkeld en bewezen en er alleen nog kleine aanpassingen gedaan moeten worden om de demonstratie ter plekke op te zetten. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 200.000. Voor zogenaamde fragiele staten of één van de focuslanden van de DHI-regeling bedraagt het percentage 60%.

Haalbaarheidsstudies

Een haalbaarheidsstudie is een onderzoek naar de haalbaarheid van een buitenlandse investering in het product van het Nederlandse bedrijf. Het doel van deze studie is om de kans te vergroten dat de potentiële klanten uit een DHI-land willen investeren in de technologie, kapitaalgoed of dienst. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 100.000. Voor zogenaamde fragiele staten of één van de focuslanden van de DHI-regeling bedraagt het percentage 60%.

Investeringsvoorbereidingsstudies

Een investeringsvoorbereidingsstudie is een onderzoek naar de technische en commerciële haalbaarheid van de investering in een onderneming in een van de DHI-landen. Hierbij geldt voor ontwikkelingslanden als criterium dat de studie relevant is voor de ontwikkeling van het doelland. De subsidie bedraagt 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 100.000. Voor zogenaamde fragiele staten of één van de focuslanden van de DHI-regeling bedraagt het percentage 60%.

Algemeen

Het aanvragen van de DHI-subsidie bestaat uit twee delen. Voordat er een volledige subsidieaanvraag ingediend kan worden, moet er eerst een quickscan worden ingediend. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Vragen of aanvragen?

Denkt u in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling? Wij helpen u graag op weg. Twijfelt u of heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 040 - 250 45 67, mail [javascript protected email address] of maak gebruik van onderstaand formulier.Meer weten over Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) ?

Vul onderstaand formulier in.

Alle velden zijn verplicht

Meer weten over Subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) ?