subsidiespecialist

Doel

De Innovatiebox is één van de maatregelen die de overheid heeft geïntroduceerd om innovatie binnen het Nederlandse bedrijfsleven te bevorderen.

Wie komt er in aanmerking

Bedrijven die een S&O-verklaring hebben verkregen, kunnen in aanmerking komen voor de Innovatiebox. Voor grote belastingplichtigen, die onderdeel uitmaken van een groep met een omzet van vijftig miljoen euro per jaar, geldt dat er ook een octrooi vereist is om in aanmerking voor de innovatiebox te komen.

Voordelen

De Innovatiebox verlaagt de vennootschapsbelasting (Vpb) die betaald moet worden over de fiscale winst die voortkomt uit een technische innovatie. De winst wordt belast tegen een effectief tarief van 9% in plaats van de gebruikelijke 19% of 25,8% vennootschapsbelasting.

Werking van de regeling

De Innovatiebox is een complexe fiscale regeling waarvoor verregaande fiscale expertise noodzakelijk is. Wij beschikken over de benodigde fiscale kennis en ervaring en hebben al veel bedrijven succesvol bijgestaan bij het verkrijgen van de Innovatiebox. Wij kunnen u hierbij dan ook uitstekend van dienst zijn.

Vragen of aanvragen?

Denkt u in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling? Wij helpen u graag op weg. Twijfelt u of heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 040 - 250 45 67 of maak gebruik van onderstaand formulier.


Meer weten over Innovatiebox?

Vul onderstaand formulier in.

Alle velden zijn verplicht

Meer weten over Innovatiebox?