subsidiespecialist

Milieu-investeringsaftrek en vrije afschrijving milieu-Investeringen (MIA/Vamil)

Doel

De MIA en Vamil zijn bedoeld voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke technieken of apparatuur voor hun onderneming. Ondernemers die bewust bezig zijn met hun leefomgeving kunnen op grondvan de MIA en Vamil een financieel voordeel in de vorm van een fiscale aftrek realiseren.

Het doel van de MIA is het stimuleren van investeringen in milieuvriendelijke apparatuur door het Nederlandse bedrijfsleven. Het doel van de Vamil is het stimuleren van de marktintroductie van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

MIA

Als u een bedrijfsmiddel heeft aangeschaft dat op de milieu-lijst staat, mag u naast de normale afschrijving tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de winst over het kalenderjaar waarin het bedrijfsmiddel is aangeschaft.

MIA mag niet gecombineerd worden met EIA voor hetzelfde investeringsbedrag.

Vamil

Vamil staat voor vrije afschrijving milieu-investeringen. De Vamil biedt ondernemers een liquiditeits- en rentevoordeel. Ondernemrs kunnen de betaling van inkomsten- of vennootschapsbelasting uitstellen door het fiscaal vrij afschrijven van bepaalde milieu-investeringen. Ondernemers kunnen investeringen die onder de Vamil vallen afschrijven vanaf het moment dat zij het bedrijfsmiddel hebben gekocht of vanaf het moment dat de onderneming er kosten voor heeft gemaakt.

Bijdrage

De MIA en Vamil werken met een milieu-lijst waarop de bedrijfsmiddelen staan waarvan de investeringskosten in aanmerking komen voor de MIA en/of Vamil. Voor de meeste bedrijfsmiddelen kunt u zowel MIA- als Vamil-voordeel krijgen. Elk bedrijfsmiddel heeft een code. Deze code geeft aan of zowel MIA als Vamil kan worden verkregen en welk percentage van toepassing is.

Aanvragen

Aanvragen moeten worden ingediend binnen 3 maanden nadat verplichtingen met betrekking tot een bedrijfsmiddel zijn aangegaan.

Vragen of aanvragen?

Denkt u in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling? Wij helpen u graag op weg. Twijfelt u of heeft u vragen? Wij beantwoorden ze graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 040 - 250 45 67, mail [javascript protected email address] of maak gebruik van onderstaand formulier.