subsidiespecialist

Nieuwe aanvraagronde SLIM

Van 2 maart tot en met 31 maart is het weer mogelijk voor individuele MKB-ondernemingen om een aanvraag in te dienen voor de Subsidieregeling leren en ontwikkelen in het MKB (SLIM). Deze aanvraagronde zal nagenoeg identiek zijn aan de twee voorgaande ronden.

De SLIM-subsidie is gericht op initiatieven die het leren en ontwikkelen in het MKB stimuleren. Hierbij kan worden gedacht aan activiteiten als doorlichting van de onderneming, het begeleiden bij het opstellen van persoonlijke ontwikkelingsplannen en het invoeren van nieuwe methoden die leren en ontwikkelen bevorderen. Belangrijke opmerking hierbij is dat het daadwerkelijk trainen en scholen van personeel niet in aanmerking komt voor subsidie.

Subsidie bedraagt 60% (80% voor kleine ondernemingen) van de subsidiabele kosten tot een maximum van € 25.000. Zowel directe loonkosten van het uitvoerende personeel als externe kosten van een adviseur komen in aanmerking voor subsidie. Naar verwachting zal ook in deze ronde het budget meermaals overvraagd worden. Dit heeft als gevolg dat alle aanvragen moeten loten om de volgorde van behandeling te bepalen. Het budget voor deze ronde bedraagt € 15 miljoen.

Heeft u interesse, neem dan contact op met een van de adviseurs van De Subsidiespecialist. Neem vrijblijvend contact met ons op via 040-2504567 of info@subsidiespecialist.nl

Publicatie: 23/02/2021Terug naar overzicht